dubrovnik dessert rozata

Gastronomske delicije uz smještaj u Dubrovniku

Rezervirajući smještaj u Dubrovniku, u hotelima Astarea ili Mlini, možete uživati u vrhunskoj gastronomskoj ponudi koju će vam osigurati restorani smješteni uz kristalno Jadransko more s jedinstvenim pogledom. Dubrovačka kuhinja vrlo je raznolika i jednostavna te se temelji na prirodnim namirnicima i mediteranskim okusima, stoga ćete zasigurno uživati u ponudi.

Gdje jesti u Dubrovniku?

U ugodnom ambijentu konobe Astarea u Mlinima, gosti mogu kušati jedinstvene tradicionalne okuse pripremljene od strane vrhunskih šefova kuhinje. Riblji specijaliteti pripremljeni na domaćem maslinovom ulju ili mesna jela domaće i internacionalne kuhinje zadovoljit će ukuse svakog gosta. Stara receptura osigurat će kušanje najboljih delicija u klimatiziranom prostoru ili simpatičnoj terasi, čineći ručak ili večeru posebnim iskustvom.

Uz mediteranske domaće okuse, gosti mogu izabrati i talijanske kulinarske specijalitete u Pivnici & Pizzeriji koja je smještena na ljetnoj terasi u sklopu hotela Mlini. Poseban doživljaj pružaju ljetne večeri uz zvukove gitare i šum mora te ugodna atmosfera u cjelokupnoj gastronomskoj ponudi. Za potpunu gastronomsku priču, pobrinuo se Piano bar s velikom ponudom slastica, voća i laganih obroka te raznolikim izborom pića i koktela koje ćete ispijati, uživajući u svom godišnjem odmoru u prekrasnom mjestu.

konoba astarea dubrovnik

Dubrovački specijaliteti za jedinstven užitak

Hoteli u Dubrovniku, smješteni na lokaciji pitoresknog mjesta Mlini, osigurat će jedinstven odmor za svakog gosta koji pritom može uživati u posebnim specijalitetima. Gastronomska ponuda Dubrovnika vrlo je raznolika, stoga se preporuča kušanje različitih slanih i slatkih delicija pripremljenih po recepturama starih nona.

Među spomenutima su svakako šporki makaruli, koji su se tradicionalno pripremali za Festu sv. Vlaha te zelena menestra koja pruža bogate mesne okuse s kobasicama i različitim vrstama kupusa. Receptura koja se prenosila s koljena na koljeno, ostala je zapisana i do današnjih dana, pa se uz mnoge slane specijalitet pripremaju i slatke delicije poput poznate rozate. Ovaj desert oduševljava svojim karmeliziranim okusom u kojem gosti mogu uživati u poslijepodnevnim satima, gledajući zalazak sunca i slušajući šum valova. Uz rozatu, preporuča se kušanje slatkih ”grickalica” kao što su broštulani mjenduli te anarncini i limuncini sa svojim punim okusom Mediterana od domaćih naranči i limuna. Uz ove slastice gosti mogu kušati različite okuse likera i aperitiva pripremljenih od voća ili mediteranskih biljaka.

Izaberite jednu od first ili last minute Dubrovnik ponuda, rezervirajte smještaj u Mlinima te se pripremite za vrhunski odmor, koji uz prirodne ljepote ovog kraja i jedinstvenu gastronomsku ponudu, pruža iznimno iskustvo putovanja koje ćete svakako zapamtiti te se poželjeti vratiti.

hotel Astarea dubrovnik

Leave a Reply