Ronjenje i biciklizam za aktivan godišnji odmor u Dubrovniku

Godišnji odmor i smještaj u Dubrovniku, idealan su izbor za sve koji žele uživati u povijesnim gradskim znamenitostima, prekrasnoj prirodi i kristalno čistom moru te vrhunskim gastronomskim delicijama spravljenima po tradicionalnoj recepturi prenošenoj generacijama. Međutim, dubrovačka rivijera pruža mogućnost i aktivnog godišnjeg odmora za bicikliste i ronioce. Spomenuta ponuda i mogućnosti koje se pružaju su raznolike, pa Dubrovnik zasluženo nosi naziv ”biser Jadrana”.

Biciklističke rute i ronilački klubovi

Aktivan godišnji odmor započinje odabirom sportske aktivnosti kojom se želite baviti dok ste na svom putovanju. Ukoliko dolazite osobnim automobilom ili drugim privatnim prijevoznim sredstvom te posjedujete bicikl ili ronilačku opremu, utoliko ju svakako ponesite jer vam se na dubrovačkoj rivijeri pružaju mnoge mogućnosti za navedene aktivnosti. Nekoliko biciklističkih ruta, od kojih su najzanimljvije Cavtat-Močići-Čilipi duga oko desetak kilometara, Cavtat-Zvekovica-Miljasi i Čilipi-Gruda-Ljuta-Pridvorje duge oko 25 kilometara, pružaju jedinstveno iskustvo vožnje biciklom i uživanja u okolnoj prirodi i razgledavanju. Uz doživaljaj na kopnu, ljubitelji ronjenja mogu otkriti i prekrasno dubrovačko podmorje. Uz velik broj ronilačkih klubova, aktivni ronioci sa certifikatom, ali i oni koji se po prvi puta žele okušati u jedinstvenoj avanturi, mogu uživati u otkrivanju biljnih i životinjskih vrsta koje se nalaze u Jadranskom moru. Ronjenje može biti popraćeno i zanimljivim fotografijama i snimkama koje će svaki gost ponijeti za sjećanje na jedinstveno iskustvo ljetovanja u Dubrovniku.

Hoteli u Dubrovniku za savršen odmor

Ako ste se već zainteresirali za putovanje, a niste još rezervirali hotel u Dubrovniku, možete provjeriti internetske stranice koje pružaju mogućnost online rezervacije za jednostavnu pripremu za svoj godišnji odmor. Hoteli u Mlinima pružaju istu mogućnost, osiguravajući gostima posebno udoban smještaj u prirodnom mediteranskom okruženju s pogledom na kristalno čisto more. Bilo da izaberete Hotela Asatareu, Hotel Mline ili Ville Mlini, udoban smještaj u neposrednoj blizini grada Dubrovnika je zajamčen, a doživljaji koje ćete doživjeti ostat će vam zauvijek u pamćenju. Uživati možete i u vrhunskoj gastronomskoj ponudi domaćih ribljih i mesnih specijaliteta koje pripremaju vrhunski šefovi kuhinje, a koje možete kušati u prekrasnom okruženju i restoranima. Sve što vam je potrebno za odmor iz snova, daleko od gradske gužve, a opet dovoljno blizu svim znamenitostima i ponudi, nudi mirno mjesto Mlini u kojima su smješteni spomenuti hoteli.

Želite li posjetiti jug Hrvatske, rezervirajte svoj smještaj u first minute ili last minute Dubrovnik ponudama, spakirajte svoje stvari, ponesite opremu koju imate i želite koristiti te se uputite u jedinstvenu avanturu.

Leave a Reply