Ojačajte svoj tim u neformalnom druženju izvan ureda

Dubrovnik Stradun

Mnoge tvrtke u današnje vrijeme organiziraju neformalna druženja zaposlenika. Desetljećima su takva druženja bila prisutna u obliku sindikalnih izleta, dok je team building danas sve češći pojam kojim mnogi poslodavci žele potaknuti svoje zaposlenike da se opuste, ali i motiviraju za daljnji rad.

Svaka tvrtka koja iole drži do sebe barem jednom godišnje organizira zajedničke slobodne aktivnosti za svoje zaposlenike. Razlika između tadašnjih sindikalnih izleta i današnjeg team buildinga je velika jer potonje osim aktivnog druženja nerijetko podrazumijeva i edukaciju.

Snažniji timski duh

Osim odlične zabave, team building pomaže i u osnaživanju timskog duha tvrtke, a odlaskom na korporativni vikend u prirodu u tri dana se ljudi zbliže i upoznaju onoliko koliko im u krugu tvrtke treba šest mjeseci. Na ovaj način zaposlenici postaju međusobno povezaniji te postaju učinkovitiji u obavljanju radnih zadataka.

Team building se organizira na način da se zaposlenici jedne tvrtke okupe na jednom mjestu, nerijetko u prirodi, na vikend izletu u sklopu kojeg zajedno provode vrijeme baveći se kativnostima koji nemaju nikakve veze s poslom koji inače obavljaju. Uglavnom se radi o traženju blaga u timovima, igranju paintballa, adrenalinski park na stablima, rafting i razne druge aktivnosti kojima je cilj poboljšati komunikaciju i suradnju među zaposlenicima.

Kako je svaka tvrtka jedinstvena, tako se svaki team building prilagođava potrebama tih zaposlenika. Ovo događanje traje oko dva dana što je posve dovoljno da u neformalnom okruženju pobliže upoznate ljude s kojima dijelite radno mjesto.

Hotel u Dubrovniku pravi je izbor

Posebna zanimljivost je i to što se, zbog natjecateljskog karaktera ovih aktivnosti, nakon njih komentira što se moglo bolje uraditi. Team building traje nekoliko sati dnevno, ali i to ovisi o uspješnosti zanimljivih zadataka, odnosno koliko su timovi bili uspješni u njihovom izvršavanju.

Ako želite svojim zaposlenicima pružiti aktivan odmor i jačanje timskog duha, za organizaciju svih team building aktivnosti obratite se hotelu Astarea. Zatvoreni bazen, fitness, sauna, masaže te pogodnosti blage mediteranske klime samo su dio ponude koje će pomoći jačanju i zbližavanju vašeg tima i izvan radnog prostora.

Osim toga, moderno opremljene i klimatizirane dvorane hotela Astarea idealno su mjesto za organizaciju različitih seminara, kongresa te svih poslovnih i privatnih događanja. Uređenje i raspored dvorana, izbor menu-a, glazbe te svi ostali važni detalji bit će prilagođeni vašim željama i potrebama, a iskusno i profesionalno osoblje hotela pobrinut će se da vaš događaj svima ostane u lijepom sjećanju.

Leave a Reply