Dubrovačke ulice: Tradicija i kultura unutar zidina

Kao ”biser Jadrana”, grad Dubrovnik privlači mnoge turiste koji uživaju u znamenitostima i povijesno-kulturnoj ponudi, gastronomskoj i turističkoj ponudi te prekrasnom okruženju koje stvara ugodnu atmosferu u svakom godišnjem dobu. No, jeste li se zapitali kako je živjeti u jednom takvom gradu?

Fotografije koje ostaju u pamćenju

Život unutar zidina prožet je povjesnim i kulturnim aktivnostima koje vode sami građani i stanovnici uskih kamenih ulica. Zasigurno ste, u jednom od svojih posjeta ovom mediteranskom gradu, uočili posteljinu velikih dimenzija kako visi s prozora, pružajući poseban štih i šireći miris omekšivača svim prolaznicima. Nerijetko su upravo te životne situacije unutar ovog znamenitog grada, bile inspiracija mnogim fotografima za jedinstvene snimke koje su obišle svijet. Uz posebno okruženje, niz znamenitosti koje obilaze mnogi turisti, povjesno ozračje te kazališnu scenu, građani Dubrovnika, posebice oni koji žive na Stradunu i okolnim gradskim uličicama, žive drugačijim, mediteranskim životnim stilom. Uz svu navedenu ponudu, duga gastronomska povijest, posebna receptura naslijeđena od nona dodatno je okarakterizirala  građane i njihov način života. Mnoštvo sunčanih sati tijekom cijele godine, kultura ispijanja kave na terasama ugostiteljskih objekata te šetnja prekrasnim šetnicama, pravi su poziv da skupa s domaćim stanovništvom, iznova ili po prvi put, doživite osjećaj života u Dubrovniku.

Smjestite se udobno

Hoteli u Dubrovniku uvijek su spremni za svoje goste koji su ugodnu i toplu jesen odlučili provesti u južnim krajevima Hrvatske. Hoteli u Mlinima te Ville Mlini kao nova oaza jedinstvenog odmora, sa svojim ponudama i udobnim smještajnim kapacitetima, pravi su poziv za obiteljski ili romantični odmor, ali i smještaj prilikom poslovnog putovanja. U slobodnom vremenu između sastanaka i konferencija ili, ako ste na odmoru, tijekom cjelodnevnog dana iz mjesta Mlini možete posjetiti prethodno spomenuti kamene gradske ulice na kojima će vas dočekati ljubazno stanovništvo i ponuditi vam prekrasno provedeno vrijeme koje ćete zabilježiti fotoaparatima. Blizina svih važnih lokacija osigurava velik broj opcija i planova u kojima ćete provesti svoje slobodne trenutke i uživati u ugodnom društvu. Iz Mlina, primjerice, do Starog grada možete stići u vrlo kratkom roku, a isto tako se i vratiti te uživati u prekrasnom pogledu na more ili mediteranski vrt iz svoje sobe ili apartmana. Rezervirajući smještaj u Dubrovniku, odnosno u Mlinima, osigurat ćete ugodno provedeno vrijeme u prekrasnoj prirodi i šetnicama s pogledom na more i mirise mediterana, ujedno ostavljajući dovoljno vremena za posjet Starom gradu koji nosi posebnu povijest i znamenitost grada. Dubrovnik i njegova okolica spremni su za svoje goste koji jesen žele provesti uz more i vrhunsku ponudu.

Leave a Reply