Dubrovnik kao fantastična ljetna pozornica

Hoteli u Dubrovniku već nestrpljivo očekuju svoje goste, s mnogobrojnom i raznolikom ponudom za uživanje u godišnjem odmoru. Uz već poznatu turističku i gastronomsku ponudu, Dubrovnik kao grad kulture i kazališta, već tradicionalno ljeti nudi iznimna događanja, koja se odvijaju u velikim zanamenitostima, ali i gradskim ulicama. Još niste rezervirali svoj smještaj?

Dubrovačke ljetne igre kao uvertira

Još davne 1950. godine utemeljena je manifestacija Dubrovačke ljetne igre, koja se svake godine održava između 10. srpnja i 25. kolovoza te posjetiteljima i domaćem stanovništvu osigurava jedinstvene kazališne i glazbene poslastice. Igre su poznate u cijelom svijetu, a odvijaju se u povijesnim tvrđavama, gradskim palačama, na trgovima i gradskim ulicama, pružajući gostima jedinstven doživljaj grada temeljnog na dugoj povijesti i velikoj baštini. Mnogobrojne predstave, glazbeni koncerti te druga događanja, uz gostovanja velikih svjetskih imena, svakako su dobar poziv za ljetovanje i odmor, bilo da smještaj u Dubrovniku rezervirate odmah ili jednoj od last minute ponuda. Uz Dubrovačke ljetne igre, posjetitelji tijekom ljetnih mjeseci mogu uživati i u filmskom repertoaru vrhunskih domaćih i stranih filmova različitih žanrova i kinematografije. Filmovi se prikazuju u gradskim kinima i, posebno zanimljivom, ljetnom kinu na otvorenom, čime večer u Dubrovniku dobiva poseban ugođaj. Pred kraj ljeta se održava i festival komorne glazbe, Julian Rachlin i prijatelji, osnovan iz velike ljubavi Juliana Rachlina prema gradu, što pokazuje koliko ćete i sami uživati u ovom, od strane UNESCO-a gradu proglašenom, svjetskom kulturnom baštinom.

Smještaj u okolici za potpuni odmor

Uz izvrsnu ponudu događanja, hoteli u Dubrovniku osiguravaju vrhunski smještaj, u kojem ćete uživati i u potpunosti se opustiti. Jedan od najboljih odabira svakako je malo mjesto Mlini, smješteno u neposrednoj blizini grada, a koje osigurava udoban smještaj, prekrasno okruženje u mediteranskom vrtu s pogledom na more te iznimnu gastronomsku ponudu, u kojoj ćete kušati tradicionalne dubrovačke mesne i riblje specijalitete i deserte te uživati u kapljicama vina s tog područja. Dovoljno udaljeno od centra grada za miran odmor u prekrasnom prirodnom okruženju, a pritom dovoljno blizu staroj gradskoj jezgri za sve planove i uživanja u kazališnim predstavama, koncertima i drugim događanjima. Sve što vam treba za idealan odmor, zar ne?

Vrijeme je da počnete planirati svoje slobodno vrijeme te izaberete neka od događanja koja želite posjetiti, a koja će vam biti izložena na internetskim stranicama turističke zajednice grada. Do tada, rezervirajte svoj smještaj, pripremite automobil ili kupite svoju avionski kartu te se pripremite za novu avanturu.

Leave a Reply