Dubrovnik sa Srđa: Izlet s najljepšim pogledom

Dubrovnik je, kao biser Jadrana, postao jedna od najpoželjnijih svjetskih destinacija za odmor i uživanje. Ako se popnete na Srđ shvatit ćete i zašto. Grad na dlanu, pogled u beskonačnost i lagani povjetarac s mirisom mora i toplinom sunca očarat će vas i zauvijek ćete zavoljeti ovaj grad unutar zidina.

Panoramski pogled na biser Jadrana

Jedinstvene znamenitosti unutar zidina, kule, tvrđave i spomenici, svjetovne i sakralne građevine te raznolika turistička ponuda prava su pozivnica za dolazak u Dubrovnik. Kada se sve to može vidjeti s visine, tada izlet u Dubrovnik postaje prava avantura.

Naime, Dubrovnik je prije nekoliko godina ”dobio” još jednu atrakciju – žičaru koja vozi do vidikovca na Srđu s kojeg se pruža najljepši panoramski pogled koji možete zamisliti. Tek nekoliko minuta vožnje od Straduna prema povijesnom brežuljku Srđ dijeli vas od iskustva koje nikada nećete zaboraviti. Osim žičarom, do vrha možete doći i cestovnim putem ako se od Dubrovnika uputite prema Mlinima ili iz Mlina prema Dubrovniku te skrenete prema naselju Bosanka, čija vas avanturistička cesta svakim metrom vodi u poseban i bajovit svijet. Uz kamenjar, konje i magarce te šumu i grmove lavande osjetit ćete ovaj mediteranski štih koji vas obuzima sve do samog vrha, gdje možete uživati u pogledu te se osvježiti pićem ili objedovati u jedinstvenoj atmosferi.

Uz Grad Dubrovnik na dlanu, vidjet ćete prirodni rezervat i otok Lokrum, Elafitsko otočje te prekrasno morsko prostranstvo koje se spaja s nebeskim svodom. Jeste li već rezervirali svoju avionsku kartu ili pripremili automobil?

dubrovnik cable car

Smještaj u Dubrovniku za izlet iz snova

Ako su vas ova priča i opis zainteresirali da posjetite ovaj poseban grad i vidikovac, hoteli u Dubrovniku čekaju na vaše rezervacije. Ukoliko želite uživati u mediteranskom okruženju i jedinstvenoj ponudi, mirno ribarsko mjesto Mlini izvrstan su odabir za vas. U tom mjestu smjestili su se hotel Astarea i hotel Mlini te Ville Mlini u kojima možete rezervirati jedinstven smještaj u Dubrovniku koji će vam osigurati odmor iz snova, posebice u ovom jesenskom razdoblju. Dubrovnik postaje prava oaza lijepog vremena i fantastične ponude pa se odvažite na odmak od poslovnih obveza i svakodnevice te posjetite ovaj grad na jugu Hrvatske.

Ako ste odlučili i pripremili svoje stvari, svakako u plan razgledavanja napišite i posjet Srđu, bilo automobilom kroz mjestašca bilo žičarom, kako biste mogli uživati u pitoresknom pogledu koji ostavlja bez daha. Ono što nikako ne smijete zaboraviti je fotoaparat ili pametni telefon s kojim ćete zabilježiti prekrasne fotografije i razglednice.

Fort Lovrijenac and Pile Bay Dubrovnik

Image source: www.dubrovnikcablecar.com

Leave a Reply