Festa sv. Vlaha kao povod za dolazak u Dubrovnik

Last minute Dubrovnik ponude najaktivnije su tijekom veljače kada se organizira Festa svetog Vlaha, koja je uvrštena u UNESCO-ov popis svejtske nematerijalne baštine. Tada u grad dolaze stanovnici okolice, ali i drugih gradova i zemlja koji žele sudjelovati na svečanosti te doživjeti grad u jednom posebnom duhu.

Veljača za festu

Blagdan sv. Vlaha slavi se 3. veljače još od davne 972. godine te obilježava legendu koja kaže da se sv. Vlaho pojavio kako bi pomogao Dubrovčanima u njihovoj obrani od Mlečana. Na sam se dan organizira procesija glavnom ulicom starog grada – Stradunom, u svečanom se okruženju oblače tradicionalne odore te se puca iz tradicionalnog oružja zvanog trombun. Nakon misnog slavlja i spomenute promocije, s Orlandovog se stupa spušta barjak čime se označava kraj feste. Zanimljiva manifestacija označava i kraj svečanog razdoblja koje u gradu traje još od Božića, pri čemu se tek tada skidaju i ukrasi s gradskih ulica. Dubrovčani se tradicionalno vesele i pripremaju za festu kojom se slavi njihov zaštitnik, a mnogi hoteli u Dubrovniku dočekuju goste koji su spremni na isto slavlje. Posebna atmosfera i duh grada jedinstven su poziv za sve one koji svoj odmor traže u ovom razdoblju godine.

Hoteli u Mlinima za udoban smještaj

Last minute ponude za Dubrovnik vrlo su tražene i uobičajene za veljaču, stoga su mnoge aviokompanije i hoteli spremno pripremili raznovrsne mogućnosti koje posjetitelji mogu iskoristiti. Hotel Mlini i hotel Astarea smjestili su se u prekrasnom naselju u neposrednoj blizini Dubrovnika te tako nude posebno udoban smještaj popraćem raznovrsnim ponudama, kako gastronomskim, tako i onim wellness. Tako, rezervirajući smještaj u Dubrovniku, odnosno u Mlinima, osiguravate jedinstveno prirodno okruženje u kojem možete uživati u svakom godišnjem dobu. Bilo da na odmor dolazite sami, s obitelji ili prijateljima, ovi će vam hoteli osigurati sve željeno i ponude za svakog pojedinog člana.

Ako ste prvi dio veljače proveli u Dubrovniku zasigurno ste uživali u bogatoj ponudi i vrhunskom smještaju, što možete ponoviti u svako godišnje doba s obzirom na cjelogodišnju ponudu grada. S druge strane ako tek planirate putovanje, rezervirajte svoje karte i uputite se u jedinstvenu avanturu u Mline i grad Dubrovnik te provedite posebno vrijeme sa svojim najbližima. Jedino o čemu trebate voditi računa je vremenska prognoza Dubrovnik koja će vam ukazati na vrijeme koje će vas dočekati, kako biste unaprijed mogli organizirati planirane aktivnosti koje ste namjeravali provesti za vrijeme svog odmora.

Leave a Reply