Godišnji odmor u Dubrovniku uz zanimljive izlete

Ljetna sezona već je počela, a hoteli u Dubrovniku spremno dočekuju svoje goste, koji su došli odmoriti i uživati u prekrasnom gradu u i njegovoj ponudi te izletima na okolne otoke i zanimljiva mjesta. Uputite se s nama u pregled najzanimljivjih lokacija te, ako još niste, rezervirajte svoj smještaj u Dubrovniku.

Otok Lokrum i Elafitsko otočje     

Prirodni rezervat i botanički vrt, otok Lokrum, idealan je izbor za jednodnevni izlet koji će vam ostati u pamćenju. Od kupanja u Mrtvom moru, jezeru koje je povezano s otvorenim morem, ili na stijenama na ”vanjskoj” strani otoka, preko šetnje botaničkim vrtom do penjanja na utvrdu Fort Royal na najvišoj točki otoka, s koje se pruža prekrasan panoramski pogled na otvoreno more i staru jezgru grada Dubrovnika, doživjet ćete jedinstveno iskustvo godišnjeg odmora. Do otoka možete doći kratkom vožnjom brodicom iz luke u starom gradu, a nikako ne zaboravite na staru legendu da s otoka ništa ne smijete ponijeti niti na njemu prenoćiti. Uz otok Lokrum, zanimljivi su izleti na Elafitsko otočje, odnosno otoke Lopud, Kalamotu i Šipan. Zanimljivi otočići, s prekrasnom prirodom, još ljepšim plažama, vrhunskom gastronomskom ponudom i gostoljubivim stanovništvom osigurat će izvrsno provedeno vrijeme. Svakako se raspitajte za upute i organizaciju izleta kako bi upotpunili svoj godišnji odmor u Dubrovniku.

Arboretum Trsteno i nacionalni park Mljet

Na udaljenosti od 15ak kilometara od grada Dubrovnika, smjestio se Arboretum Trsteno, arboretum s jedinstvenom prirodnom i kulturnom baštinom. U šetnji zanimljivim perivojima možete razgledati mnogobrojnu prirodnu vegetaciju, šumu i biljke te fontanu, akvadukte i ljetnikovac obitelji Gučetić-Gozze na čijem je povijesnom posjedu arboretum izgrađen još davne 1948. godine. Uživajte u prekrasnoj prirodi, šetnji hladovinom uz palme i biljke te snimite prekrasne fotografije na posebnom vidikovcu s kojeg se pruža pogled na kristalno Jadransko more i okolne otoke. U produžetku putovanja prema poluotoku Pelješcu, možete iskoristiti priliku te trajektom posjetiti otok Mljet, jedan od osam hrvatskih nacionalnih parkova, koji se ističe svojim prirodnim ljepotama, hladovitom šumom te posebno slanim jezerima, koja su prvi izbor svakog turista. Jezera možete razgledati uz laganu šetnju ili vožnju biciklom, a pritom se i okupati na željenoj lokaciji ili predviđenom osamljenom mjestu. Uz slana jezera, Mljet ima niz zanimljivih plaža (poput pješčane plaže Limuni), ostatake rimske palače u mjestu Polače te posebnu Odisejevu špilju koja u određenom periodu dana pruža predivnu tirkiznu boju u kojoj možete uživati.

Na otok Mljet možete stići i katamaranom iz luke Gruž u Dubrovniku, pa svakako izaberite ovu destinaciju za uživanje u svom posjetu jugu Hrvatske. Ako još uvijek niste pronašli svoj smještaj, vrijeme je da rezervirate jednu od Dubrovnik last minute ponuda te sjednete u svoj automobil ili drugi oblik prijevoza te se uputite na jednu od najljepših destinacija u svijetu.

Leave a Reply