Najromantičniji dan u najromantičnijem gradu

Prije nekoliko godina, CNN je izradio svoju listu deset najromantičnijih mjesta, u koje je uvrstio i grad Dubrovnik. Ako još niste sigurni gdje biste proveli Valentinovo, možda je vrijeme za last minute ponudu koja će vam osigurati odmor i uživanje s najdražom osobom. Što vas očekuje u romantičnom Dubrovniku?

Zalazak sunca s gradskih zidina

Kada se spoji zanimljiva povijest, prekrasan prirodni pogled na more i otočje te nezamislivo romantičan zalazak sunca, užitak u zagrljaju najdraže osobe postaje jedinstven trenutak u kojem ćete apsolutno uživati i koji ćete pamtiti cijelog života. Unatoč, kalendarski još uvijek, zimskom razdoblju, Valentinovo u Dubrovniku nerijetko prate visoke proljetne temperature, sunčana razdoblja i prekrasni zalasci. Stoga nećete pogriješiti ukoliko se odlučite na ovu jedinstvenu avanturu.

Šetnja starim gradskim ulicama i šetnicama uz more

Nakon što se odlučite na putovanje te rezervirate smještaj u Dubrovniku, možete isplanirati i romantičnu šetnju starim gradskim ulicama unutar zidina. Kamene ulice, suvenirnice, restorani i cafe barovi s daškom tradicionalnog duha, u potpunosti će vas obuzeti i natjerati da se još jednom zaljubite, ovaj put u sam grad. Šetnice uz more, sa šumom valova i svježim povjetarcem skladat će melodiju samo za zaljubljene parove koji će romantičnu večer provesti u držeći se za ruke i uživajući u zajedničkim trenucima.

Jedinstven pogled sa Srđa

Uz sva romantična mjesta u starom gradu i okolnim mjestima i šetnicama, jedno se mjesto s prekrasnim i posebnim pogledom na grad posebice ističe. Do Srđa iznad Dubrovnika potrebno je tek nekoliko minuta vožnje uspinjačom iz starog grada ili, ako ste stigli automobilom, pola sata vožnje po zanimljivoj cesti kroz prekrasno panoramu. Pogled koji vam se pruža s vrha oduzet će vam dah i ostaviti razglednicu koju ćete uvijek nositi sa sobom, a posebice jer ćete ju podijeliti u ljubavi.

Romantična večera

Ako ste više zainteresirani da večer provedete tradicionalno uz romantičnu večeru, mnogobrojni hoteli u Dubrovniku osigurat će vam posebne ponude, jelovnike i gastronomske delicije po vašem izboru. Ugodno okruženje, ukusan jelovnik, romantičan pogled i odmor u udobnom smještaju nakon večere osigurat će Valentinovo za pamćenje.

Ako još niste odlučili gdje biste otputovali, koji biste hotel rezervirali i što biste organizirali, svakako proučite grad Dubrovnik, njegovu ponudu i sve one sitne romantične lokacije koje će vas ostaviti bez dana i u kojima ćete uživati u savršenom društvu.

Leave a Reply