Zašto je Dubrovnik najbolja destinacija za zimske praznike

Niska temperatura, magla, snijeg, prometna gužva, poslovni zadaci… Svega vam je dosta i htjeli bi se odmoriti te dočekati Novu 2014. godinu u sasvim drugačijem raspoloženju? Idealan odabir za zimske praznike je prekrasan grad, na krajnjem jugu Hrvatske, u kojem ćete zaboraviti na sve obveze i onaj ružniji dio zimskog razdoblja. Pripremite se za ispijanje kave na suncem okupanim terasama Dubrovnika uz prekrasan pogled na more.

Umjesto na skijanje, put na svečano slavlje

Ako niste ljubitelj snježnih staza i skijaške opreme ili jednostavno želite ove godine provesti svoje slobodne dane u drugačijem okružnju, odličan izbor je putovanje u sunčani grad unutar zidina. Uz prekrasno sunčano i natprosječno toplo vrijeme i vrhunsku ponudu zanimljivih događanja i bogate gastronomske bajke, zimski praznici u Dubrovniku ostat će vam zauvijek u pamćenju. U gradu kazališta možete uživati u bogatoj kulturnoj ponudi na gradskim ulicama, možete šetati i razgledavati bogatu kulturnu baštinu u iznimno ugodnoj atmosferi s puno manje turista nego u ljetnom razdoblju, a možete i jednostavno uživati u fantastičnim delicijama spravljenim po jedinstvenoj dubrovačkoj recepturi koja se godinama prenosila s koljena na koljeno. U svečanom raspoloženju i u okićenom gradu opustit ćete se s domaćim stanovništvom koje će vam rado posvetiti svoje vrijeme, a ako rezervirate svoj hotel u Dubrovniku tijekom Božića, upoznat ćete se i s jedinstvenom tradicijom koja se njeguje samo u ovom kraju – kolendom. Riječ je o običaju čestitanja Badnjeg dana i Stare godine, gdje kolendari uz glazbu i slavlje obilaze dubrovačke obitelji, ali i gradske ulice gdje svojim sugrađanima, čestitaju ovo posebno slavljeničko razdoblje.

Gdje na Silvestrovo

Već ste počeli tražiti svoj smještaj u Dubrovniku? Zasigurno ste poželjeli posjetiti Dubrovnik ove zime, ali se pitate gdje ćete dočekati Novu godinu? Dubrovačka ponuda je vrlo raznolika. Već od 28. prosinca na ulicama Starog grada možete uživati u raznim koncertima hrvatskih glazbenika i klapa koje će vam oslikati jedinstvenu kulturu i svečanost ovog razdoblja. Na Sivestrovo će vas u gradu zabavljati bend Teška industrija, Colonia i Dariva, a ako želite neđto privatniju zabavu, mnogu hoteli u Dubrovniku nude bogate programe u kojima ćete zabaviti do najranijih jutarnjih sati. Među njima je i Hotel Astarea u Mlinima, nedaleko od centra grada, koji je u ugodnoj i romantičnoj atmosferi pripremio bogatu ponudu za sve koji traže smještaj i zabavu. Uz hotel, udoban odmor možete rezervirati i u novoizgrađenim Villama Mlini, prekrasno uređenim sobama i apartmanima u kojima ćete uživati uz sve pogodnosti koje vam stoje na raspolaganju.

Ugodno provedeni praznici, tradicionalni običaji i zanimljivi doživljaji, vrhunska zabava i jedinstven odmor – sve vas to čeka ove zime u Dubrovniku. Vidimo se!

Leave a Reply